Kelesztés nélküli kifli

Sütés otthon: kifli házilag elkészítve, tökéletes szendvics alapanyag ... nem bonyolult, nem nehéz, ajánlom figyelmetekbe! :)

HOZZÁVALÓK

  • 350 g búzaliszt (BL 55)
  • 250 ml 2,8 %-os tej
  • 25 g élesztő (friss)
  • 1 kávéskanál kristálycukor
  • 1 teáskanál só
  • 25 g vaj
  • + lekenni 1 evőkanálnyi tej
  • tetejére szezámmag
  • extra: pirított magvak, sült hagyma stb. 

ELKÉSZÍTÉS

Ebből a mennyiségből (kb 45 perc alatt) 8 db kifli lesz.

1 dl tejet meglangyosítunk az élesztő felfuttatásához, majd mehet bele a cukor és az élesztő, ez kb 10 perc.

Addig lábasban megolvasztjuk a vajat, majd egy tálban összeállítjuk a tésztát. Liszt, só, vaj, maradék tej, felfuttatott élesztő. Ha kell adunk még lisztet hozzá, előfordulhat hogy felvesz még akár 30-40 g-ot is és jól kidolgozzuk.

Ezen a ponton beledolgozhatunk magvakat (pirított tökmag, napraforgómag...), apróra vágott sült hagymát, picivel több sót is elbír ... vagy akár teljes kiőrlésű liszt is kerülhet bele.

Ha kész megfelezzük és kerek lappá kinyújtjuk, majd negyedeljük és egyesével még nyújtunk rajta egyet mielőtt feltekernénk szorosan a szélesebbik felétől. Ügyeljünk rá hogy a hajtás a végén alulra kerüljön.

Formázhatjuk bagel formájúra is ... ekkor sodorjuk és a végét egymásba hajtjuk és eligazgatjuk.

Sütőt ideje bekapcsolni, 200 'C fok, alsó - felső sütés. Míg bemelegszik a sütő az pont elég a kifliknek ...

Mikor a sütő elérte a hőmérsékletet akkor gyorsan lekenjük a kifliket tejjel és megszórhatjuk szezámmaggal is.

Sütöpapírra helyezve sütjük őket szép pirosra, ez kb 20 perc.

Kész, voilá! :)


© 2017 Sophie's Choice. Minden jog fenntartva.
Az oldalt a Webnode működteti
Készítsd el weboldaladat ingyen! Ez a weboldal a Webnode segítségével készült. Készítsd el a sajátodat ingyenesen még ma! Kezdd el